Tuesday, October 4, 2016

Fassaadi teeme puidust

Sügistormid koputavad uksele ja viimane aeg väljast kõik tehtud saada. Fassaad hakkab juba looma ja viimased värvimised ja servad veel vaid lõpetada. Lisaks kahesele brigaadile tuli appi veel kolmene mõneks nädalaks, et saaks nii kiiresti kui võimalik sisse sooja. Isegi katusetegijad on terve nädala järjest usinalt plekki pannud, üksvahe oli neid paaril päeval nädalas näha. Nägin kurja vaeva, et saada leida viimasest profiili, ja ega ei leidnudki. Parim pakkumine oli hinnaga umbes 100 EUR/m2 eest ja vähemalt 6 nädalat oodata. Lõpuks Mihkel tegi käsitsi oma töökojas, nädalavahetusel ära.



Sain teada, et lisaks Tartu ja Nõmme vanadele profiilidele on olemas ka Karlova profiil. Pilt tootjalt:



Vaatasin Karoves ringi, ja tõesti veerand kuni kolmandik vanadest majadest on sellelaadse profiiliga. Lihtsam kui klassikaline Tartu. Seoses sellega tuli mõte jagada, et kust olen saanud või vähemasti leidnud, kui pole saanud puumaterjali Tartust ja vahel kaugemaltki. Täiesti suvalises järjekorras:
  • Helia - alati proff suhtumine, viitsivad ka tellimust teha,
  • Raitwood - lai valik ja suur laoseis sellest mis olemas on, hea netipood, samas väikseid eriasju eramajale ei tee;
  • Puumarket - lähedane nurgapood vastavalt kallima hinnaga, tasub üksikut lauda ostmas käia; samas vähe suurema kogusega teevad täiesti mõistliku projektihinna,
  • Balticloghouses (Annikoru) päris suure profiilivalikuga, neilt ongiülaloleva Karlova profiil,
  • Assiku (Tartumaalt) omab eriprofiile,  
  • Eldur Puit (Pärnu) teeb vanaaegseid liiste ja lauaprofiile,
  • Pinska-s (Viljandi) on mitmed vanad profiilid  olemas
  • Lihtmaterjali (prussi, lauda) suuremas koguses tasub saeveskist tihumeetriga küsida - näiteks võiks Ihamaru ja Igavere saekaatrid üles otsida.
  • Materjale, ka puitu olen toonud peamiselt Tartu ESPAK-ist - kui osta palju ühest poest, ja see pole suur nagu K-Rauta või Bauhof, siis võib projektimüügist päris hea allahindluse saada (vihje: küsi Gennadit).
Tallinnas ja Harjumaal on veel kindlasti palju tegijaid, mulle jäid nood lihtsalt kaugeks. Võibolla on ka Tartumaal mõni, kes mulle ette ei jäänud. Kui oskad soovitada kedagi, anna teada.

1 comment:

  1. Suur tänu postituse eest! Väga meeldib Teie blogi. Margot

    ReplyDelete